Snurkbeugel

Een anti-snurkbeugel (Mandibulair Repositie Apparaat, MRA) wordt vooral gebruikt bij de behandeling van snurken en mild-matig slaapapneu. Slaapapneu is een zeer ernstige vorm van snurken, waarbij gedurende de slaap de luchtwegen geheel of gedeeltelijk worden geblokkeerd. Snurken en slaapapneu verstoren het normale slaapritme van de patiënt en de partner van de patiënt, waardoor voor beiden grote slaapstoornissen kunnen ontstaan.

Een anti-snurkbeugel houdt de onderkaak naar voren waardoor de luchtdoorgankelijkheid van de bovenste luchtweg gewaarborgd blijft. Het snurken en slaapapneu nemen daardoor af of verdwijnen.

Voorafgaand aan de behandeling met een MRA, onderzoeken wij de conditie van uw gebit, de omliggende weefsels en de manier waarop uw tanden en kiezen op elkaar komen. Verder wordt gekeken of er kaakklachten zijn die van invloed kunnen zijn op de behandeling. Een MRA is minder of zelfs niet geschikt voor mensen met een beperkte mondopening, een verhoogde braakreflex, een kunstgebit of een slechte conditie van gebit en omgevende weefsels.

Na dit onderzoek worden er gebitsafdrukken en een beetregistratie gemaakt. Aan de hand van deze afdrukken maakt een tandtechnicus het MRA voor u op maat.

Wij zijn een gecertificeerde Easy Comfort MRA aanmeter. Op de Easy Comfort website vindt U meer informatie over deze anti-snurkbeugel.